Page 30 - Perder 44. Sayı
P. 30
akende turu28

Farkında
mısınız?

Tat Gıda, "Farkındayım" projesiyle gıda Tat Gıda, gıda güvenliği
güvenliği konusunda bilinmeyenlere ve alanında "Farkındayım"
doğru bilinen yanlışlara dikkati çekiyor. adlı kurumsal sosyal
Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı gıda sorumluluk projesini
güvenliğiyle ilgili düzenlenen ve bugüne kadar hayata geçirdi.
binlerce kişinin katıldığı eğitimlerde gıdanın
güvenli bir şekilde seçilmesinden, ayrılmasına,
pişirilmesinden yıkanmasına ve saklanmasına
kadarki tüm aşamaları ayrıntılarıyla ele alınıyor.
Projenin danışmanlığını yürüten İstanbul Teknik
Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim
Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, gıda güvenliğinin
sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi ve özen
gösterilmesi gereken en temel konu olduğuna
işaret etti. Boyacıoğlu, "Eğitimimizde günlük
yaşantımızda bir tüketici olarak güvenli gıda
tüketmek için alabileceğimiz önlemleri; seçmek,
yıkamak, ayırmak, pişirmek ve soğutmak olarak
beş ayrı bölümde detaylı şekilde inceleniyoruz.
Her bir aşamada bildiğimiz yanlışları düzeltiyor;
farkındalığı artırıyoruz. Bu tarz eğitimler
yaygınlaştıkça daha sağlıklı nesillerin yetişeceğine
inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Boyacıoğlu,
gıdaların alımı sırasında etiket okumanın
önemine değinerek, özellikle gıda alerjisi olanların
mutlaka etiket bilgilerini incelemesi uyarısında
bulundu. Proje kapsamında "Sağlıklı bir yaşam
için gıda güvenliğinin öneminin farkındayım" adlı
58 sayfalık bir kitapçık hazırladıklarını anlatan
Boyacıoğlu, "Kitapçığımızda eğitimlerde sunulan
bilgiler ve gıda alerjisi, gıda kaynaklı hastalıklar,
gıda zehirlenmesi gibi konularda ayrıntılı bilgiler
bulunuyor" ifadelerini kullandı.
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35