Page 67 - Perder 44. Sayı
P. 67
arna FİYatlarI
artaBİlİr
Abdülkadir Külahçıoğlu
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği
Toplumda, makarnanın undan yapıldığı ve katkı
maddesi içerdiği, şişmanlattığı ve besin değerinin düşük
olduğu şeklinde yanlış ve eksik bilgiler, tüketim artışının
önünde ciddi bir engel oluşturmaktadır. Tüketicilerin
bilinçlendirilmesi ve yanlış bilgilerin düzeltilmesi açısından
ne yazık ki sektör olarak eksiklerimiz var. Önümüzdeki
süreçte dernek olarak tüketiciyi bilinçlendirmek ve tüketimi
arttırmak için yoğun iletişim faaliyetleri yürüteceğiz. Sos
kültürünün de gelişmesiyle tüketimde kayda değer bir artış
olacağına inanıyoruz.
Makarna sanayinin temel hammaddesi durum buğdayından
elde edilen irmiktir. Durum buğdayının makarnalık
kalitesini, tanenin fiziksel özellikleri, endosperm yapısı,
protein miktarı, enzim aktivitesi ve pigment içeriği gibi
birçok özelliği belirliyor. Makarnanın ham maddesi olan
artaBİlİr
Abdülkadir Külahçıoğlu
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği
Toplumda, makarnanın undan yapıldığı ve katkı
maddesi içerdiği, şişmanlattığı ve besin değerinin düşük
olduğu şeklinde yanlış ve eksik bilgiler, tüketim artışının
önünde ciddi bir engel oluşturmaktadır. Tüketicilerin
bilinçlendirilmesi ve yanlış bilgilerin düzeltilmesi açısından
ne yazık ki sektör olarak eksiklerimiz var. Önümüzdeki
süreçte dernek olarak tüketiciyi bilinçlendirmek ve tüketimi
arttırmak için yoğun iletişim faaliyetleri yürüteceğiz. Sos
kültürünün de gelişmesiyle tüketimde kayda değer bir artış
olacağına inanıyoruz.
Makarna sanayinin temel hammaddesi durum buğdayından
elde edilen irmiktir. Durum buğdayının makarnalık
kalitesini, tanenin fiziksel özellikleri, endosperm yapısı,
protein miktarı, enzim aktivitesi ve pigment içeriği gibi
birçok özelliği belirliyor. Makarnanın ham maddesi olan